| Kontakt | Lageplan | Drucken

Institut für Kunstgeschichte

Öffnungszeiten

Das Sekretariat und die Bibliothek des Instituts bleiben vom Montag, 21. Juli bis und mit Freitag, 1. August 2014, geschlossen.

Normale Öffnungszeiten ab Montag, 4. August 2014.

05.06.14 Ankündigung

We are happy to announce that the website of the project “Reading the Inventory: The Possessions of the Portuguese Merchant-Banker Emmanuel Ximenez (1564-1632) in Antwerp” is now online: http://ximenez.unibe.ch

Conceived and edited by Christine Göttler (University of Bern) and Sarah Joan Moran (University of Bern/University of Antwerp), in collaboration with Sven Dupré (Max Planck Institute for the History of Science/Freie Universität Berlin), this website provides access to a complete transcription and translation of the 1617 probate inventory of the moveable goods belonging to Portuguese merchant-banker Emmanuel Ximenez and his wife Isabel da Vega in Antwerp. The translation of the inventory is accompanied by analytical essays written by twenty-one authors on various aspects of Ximenez’s possessions and the world of the Portuguese New Christian community in Antwerp to which he belonged. The possessions, collecting activities, and intellectual pursuits of Emmanuel Ximenez are presented within Antwerp's mercantile, artisanal, and learned cultures and within a larger network of cross-cultural commercial exchange.

Support for the website was provided by the University of Bern, a Marie Curie International Reintegration Grant (FP7 Marie Curie IRG, no. 256522, Christine Göttler, 2010-2014), and the Max Planck Institute for the History of Science, Berlin.

RaumKleider_Ankündigung.pdf
KSL INFORMATIONEN

Seit September ist KSL als Notenverwaltungssystem produktiv. Wir bitten alle Studierenden sich für die jeweiligen Kurse in KSL anzumelden. Bei technischen Problemen und Fragen wenden Sie sich bitte an den KSL Support: support@vsl.unibe.ch.

Bitte beachten Sie auch die Termine zur Roadshow KSL unter http://www.vsl.unibe.ch/content/index_ger.html

Universität Bern | Institut für Kunstgeschichte | Hodlerstrasse 8 | 3011 Bern | Tel +41 31 631 47 41 | Fax +41 31 631 86 69